domaće voće u školama i vrtićima

FOTO Lepoglavski osnovnoškolci i vrtićarci za zdravi međuobrok dobili trešnje

Objavljeno: 10.06.2018. 15:11

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:48

Osnovnoškolci iz škola u Lepoglavi, Kamenici, Žarovnici i Višnjici te vrtićki mališani iz dječjih vrtića Lepoglava i Runolist u petak su se, 8. lipnja, zasladili sočnim trešnjama koje je osigurao Grad Lepoglava i OPG Veić. 

U školama se već od ranije provodi projekt Školska shema kojim se hrvatskim školarcima omogućava dodatni obrok svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda. Projekt je to koji se financira sredstvima Europske komisije, a trešnje je financirao Grad Lepoglava. 

- Grad Lepoglava potiče zdravu prehranu djece u školama i vrtićima. Želimo da u dječjim obrocima u što većoj mjeri bude zastupljeno voće i zdravi domaći proizvodi. Ujedno, želimo da ti proizvodi, kao u ovom slučaju, u škole i vrtiće dolaze iz domaćih OPG-a, onih s gradskog područja. Tako, uz brigu za zdravlje djece, osiguranjem tržišta pomažemo domaćim proizvođačima. Željeli bismo da upravo domaći proizvođači hrane budu ti koji će voćem i povrćem te drugim domaćim proizvodima, kao što su med, opskrbljuju škole i vrtiće – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić


 

Komentari