'na najljepšem jeziku na svijetu'

FOTO U Petrijancu učenici šest osnovnih škola sjeverozapada županije iskazali svoj literarni i dramski talent

Objavljeno: 26.01.2018. 14:47

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 15:14

Foto: Luka Šalamun

Danas je u osnovnoj školi u Petrijancu održan Lidrano - natjecanje 6 osnovnih škola sjeverozapadnog dijela županije - u literarnom, dramskom, novinarskom i radio stvaralaštvu i izvedbi.

Došli su učenici osnovnih škola iz Cestice, Vinice, Sračinca, Tužnog, Vidovca i domaćina Petrijanca. Kako nam je objasnila ravnateljica škole Valerija Paljak, na natjecanju je izvedeno 13 dramsko-scenskih pojedinačnih i 7 skupnih nastupa te više literarnih radova i radio emisija.

'Na najljepšem jeziku na svijetu...'

- Organizacija je na vrlo visokom nivou, impresioniran sam izvedbama ovih malih genijalaca, u području hrvatskog jezika, recitacije, poezije i dramsko-scenskih prikaza. - izjavio nam je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

- Smotra teče u najboljem redu, članovi povjerenstva došli su nam iz Varaždina i kažu da lijepo rade. Djeca kazuju poezijiu i prikazuju predstave na najljepšem jeziku na svijetu - a to je naš hrvatski jezik. Smotra promiče i stvaralaštvo na našem kajkavskom narječju. - rekla nam je Željka Rabuzin, tajnica smotre sjeverozapadnog dijela, koja se zahvalila svim svojim suradnicima i kolegicama i kolegama nastavnicima hrvatskog na pomoći u organiziranju.

Komentari