Grad Varaždin

Foto - Marković predao Udruzi spas nove upravne prostore, objavljen javni poziv građanima

Objavljeno: 12.04.2024. 12:48

Zadnja izmjena: 12.04.2024. 12:56

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković predao je danas u nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovre Lukavečkog Udruzi spas na upotrebu portu na ulazu u nekadašnji krug poduzeća Varkom i Aquatehnika, pokraj Kinološkog društva Varaždina.

Tamo, naime, ima dosta korisnog administrativnog prostora, a nakon što se Varkom izmijestio Grad Varažin sufinancirao je troškove za nove upravne prostore te udruge koja se brine o životinjama, a uskoro bi trebalo tamo osvanuti i novo, kontejnersko sklonište za mačke, najavio je Marković na novinskoj konferenciji. 

- Nakon svih megalomanskih idejnih rješenja, mi smo se odlučili za jedno održivo rješenje, koje ćemo realizirati u slijedećih godinu dana. Početkom slijedeće godine azil za stotinjak napuštenih mačaka trebao bi tu biti napravljen, a o njima bi također brinula Udruga Spas koja je jedina certificirana za takvu djelatnost – poručio  je zamjenik gradonačelnika i dodao da Grad Varaždin financira tu udrugu s oko 180.000 eura godišnje, a županija s tek 6.000, iako polovina zbrinutih pasa dolazi s područja van granica Varaždina. Predsjednik  Gradskog vijeća Lovro Lukavečki također je obišao Udrugu Spas te zahvalio volonterima i djelatnicima koji naporno rade da životinje budu zbrinute.

 

Objavljen poziv građanima

Inače, Grad Varaždin danas je objavio javni poziv građanima koji će moći dovesti svoje mačke i sterilizirati ih uz sufinanciranje od 30 eura po mački. Građani se mogu javiti na dva mjesta: u Veterinarsku stanicu i u veterinarsku ambulantu Simba, poručuju iz Grada Varaždina.

Komentari