priznanje za uspjeh

FOTO Za nagrade marofskim učenicima i mentorima iz proračuna izdvojeno više od 52 tisuće kuna

Objavljeno: 14.06.2018. 08:52

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:44

Grad Novi Marof i ove godine nagrađuje učenike i mentore osnovnih škola i srednje škole za uspjehe na međunarodnim, državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima, smotrama i susretima.

U Osnovnoj školi Novi Marof nagrađen je 51 učenik iz nastavnih predmeta, 12 sportskih ekipa i 13 mentora, u Osnovnoj školi Podrute 1 učenik i 1 mentor, u osnovnom glazbenom obrazovanju OŠ Novi Marof 16 učenika i 10 mentora, u Srednjoj školi Novi Marof 10 učenika i 2 mentora te u Osnovnoj školi Sidonije Rubido-Erdödy u Gornjoj Rijeci 9 učenika i 5 mentora. Za novčane nagrade te za 176 knjiga kao poklona nagrađenim učenicima, iz gradskog je proračuna izdvojeno 52.400 kuna.

Svečanost podjele nagrada učenicima i mentorima u srijedu je održana u Osnovnoj školi Novi Marof, prilikom čega je gradonačelnik Jenkač istaknuo da je ovo tradicionalna gesta gradske uprave, a najavio je i da će od nove školske godine biti osigurane besplatne knjige za sve koji upišu Srednju školu Novi Marof.

– Čestitam svima koji su postigli uspjeh na natjecanjima i mentorima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i radili s talentiranom djecom. S obzirom da prije nismo imali nagrade za sportaše, ispravili smo tu malu nepravdu tako da sada sva djeca dobivaju nagrade. I to djeca iz svih škola na području Grada Novog Marofa kao i drugih županija jer djeca s područja Novog Marofa idu i u školu u Gornjoj Rijeci – rekao je Jenkač 

Jenkač je podsjetio da Grad Novi Marof odlično surađuje sa školama po pitanju produženog boravka, škole plivanja, školske kuhinje i plaćanja ekskurzija za one koji to ne mogu, a na nagradama je zahvalio ravnatelj Osnovne škole Novi Marof Anđelko Bošnjak

 

Komentari