95 obljetnica dvd novi marof

FOTO: Marofski vatrogasci dobit će novo vozilo, a za njih je predviđeno i 800 tisuća kuna iz proračuna

Objavljeno: 26.11.2018. 20:00

Zadnja izmjena: 26.11.2018. 20:07

DVD Novi Marof osnovano je daleke 1923. godine i najstarije je vatrogasno društvo na području grada Novog Marofa. Ujedno je stožerno vatrogasno društvo koje praktički drži zaštitu na području južnog dijela Varaždinske županije.

Ove je godine društvo napunilo 95 godina postojanja i rada što je obilježeno svečanošću u Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu. O bogatoj povijesti i važnosti DVD-a Novi Marof govorio je predsjednik Nedeljko Vukalović.

Govoreći o novim generacijama vatrogasaca, predsjednik DVD-a Novi Marof istaknuo je kako interes mladih možda nije na cijelom području županije isti kao ranije. No, kaže kako imaju sreću da su gradsko društvo pa imaju veću mogućnost okupljanja djece i mladih. Proslavi 95. obljetnice DVD-a Novi Marof nazočio je i gradonačelnik Siniša Jenkač koji je istaknuo da je ovo Društvo okosnica Vatrogasne zajednice Grada Novog Marofa kao najopremljenije, najjače i najoperativnije društvo.

– 95 godina tradicije, 95 godina dobrovoljnog vatrogastva, ljudi koji su se nesebično davali na korist cijelom društvu. Moramo o njima voditi brigu kroz financije, a Grad Novi Marof itekako vodi brigu o vatrogastvu pa iz proračuna ove godine predviđamo oko 800 tisuća kuna – naglasio je gradonačelnik Jenkač i najavio nabavku novog vozila.

Na svečanosti je bio i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je čestitao DVD-u Novi Marof na značajnoj obljetnici istaknuvši da entuzijazam vatrogasaca treba cijeniti i poštivati. 

 

Komentari