obilazak radova

Foto - Ministar Butković u Varaždinskim Toplicama: 'O ovom se mostu pričalo 20 godina'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2022. 13:24

Zadnja izmjena: 14.06.2022. 13:25

Foto: Luka Šalamun

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravi danas u Varaždinskoj županiji gdje je održao radni sastanak sa županom Anđelkom Stričakom i suradnicima na temu prometnih projekata na području županije.

Ministar, predstavnici Varaždinske županije i Hrvatskih cesta obilazak su započeli u Tuhovcu gdje su završeni radovi na izgradnji mosta na državnoj cesti koja spaja Varaždinske Toplice i Ludbreg.

- Na sastanku smo razgovarali o velikim cestovnim strateškim projektima koji su bitni za Varaždinsku županiju, a to je izgradnja brze ceste Varaždin - Ivanec - Krapina za koju se u rujnu raspisuje natječaj za prvu fazu izgradnje. Bilo je govora i o nekim projektima u Gradu Varaždinu kao i o željezničkim projektima koji su bitni u Varaždinu - rekao je između ostalog ministar Butković.

'Hrvatske ceste ulažu 172 milijuna kuna' 

Župan Anđelko Stričak istaknuo je kako će Hrvatske ceste u Varaždinsku županiju ove godine uložiti preko 170 milijuna kuna.

- Osim tih investicija, od kojih ćemo danas obići dvije, veseli nas da tu ne stajemo. Razgovarali smo o idućim projektima, odnosno raspisivanju natječaja za prvu fazu brze ceste, projektiranju istočne obilaznice Grada Varaždina, da se pripremi studija utjecaja na okoliš za obilaznicu Hraščice, Sračinca i Petrijanca te da se vidi na koji način nastaviti sa obilaznicom Grada Varaždina, znači produžetak Hraščice i spoj na istočnu obilaznicu Nedeliša - rekao je župan Anđelko Stričak.

' O tome se pričalo 20 godina'

Okupljenima se obratila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Novi most je bio prijeko potreban i o tome se pričalo najmanje 20 godina. Možemo reći da je to bila jedna od najkritičnijih točaka na području Grada Varaždinske Toplice. Uskoro kreće izgradnja nogostupa u dužini 950 metara i to je nama jako važan projekat, a bitno je i reći da je ovo samo jedan od projekata u sklopu rekonstrukcije države ceste od Tuhovca prema Hrastovskom, a o svemu ćemo vas izvijestili - rekla je Ratković.

Komentari