otvorenje radova

FOTO: Ljubešćica ulaže još milijun eura u poduzentičku zonu, stigao i ministar

Objavljeno: 26.08.2019. 14:31

Zadnja izmjena: 26.08.2019. 17:53

Foto: Luka Šalamun

U nazočnosti ministra gospodarstva Darka Horvata danas su u Općini Ljubešćica otvoreni radovi na infrastrukturnom opremanju poduzetničke zone ukupno vrijedni 7,8 milijuna kuna, od čega se 4,7 milijuna kuna odnosi na sredstva Europske unije.

Načelnik Nenad Horvatić najavio je dovršetak radova prije roka, a njihovim završetkom jedna od najprivlačnijih zona u Varaždinskoj županiji – budući da se nalazi uz samu autocestu – biti će komunalno i elektroenergetski sasvim opremljena. Poduzetnicima će, naime, stajati na raspolaganju ukupno 5,8 tisuća kvadrata novih prometnica, više od tisuću metara kanalizacije i javna rasvjeta od 926 metara.

„Ovaj projekt je pokrenut još 2011. godine, kada smo formirali 200.000 metara kvadratnih nove poduzetničke zone, krenuli u realizaciju otkupa zemljišta od privatnih vlasnika i eto, danas imamo prve hale i prve zaposlene. Cilj ovog projekta je omogućiti poduzetnicima najbolju infrastrukturu, a projekt se nadamo završiti do idućega Dana Općine“, rekao je danas  Horvatić, uvjeren da će dio sredstava potrebnih za sufinanciranje Općina ishoditi i od nadležnih ministarstva.

Pothvat za primjer

U Poduzetničkoj zoni Ljubešica uskoro će tako poslovati i zapošljavati ukupno sedam poduzetnika, jer uz postojeća četiri – još trojica poduzetnika su odlučila investirati upravo u ovu zonu čiji razvoj ministar Horvat, kako je danas istaknuo – prati od samih početaka, a smatra je modelom za primjer drugim općinama pa i gradovima u Hrvatskoj. Naime, kako se danas  na otvorenju radova moglo čuti – Općina Ljubešćica uspijeva ishoditi sredstva veća i od nekih daleko većih općina u zemlji.

„Ja sam siguran da će načelnik ovaj projekt zaključiti u rokovima na koje se obvezao, a investicija jednim velikim dijelom biti financirana iz državnih inicijativa. Ovo je metodologija i model koji pripremamo i za druge projekte. Želim vam puno zdravlja, malo sreće i da se vidimo na rezanju vrpce ovdje u Ljubešćici“, zaključio je ministar Darko Horvat.

Komentari