službeni posjet

Foto - Ministar za EU fondove u Sloveniji posjetio Varaždin: 'Na raspolaganju je 40 milijuna eura'

Objavljeno: 14.03.2023. 18:15

Zadnja izmjena: 14.03.2023. 18:17

Na inicijativu saborske zastupnice Barbare Antolić Vupora, koja je prva članica hrvatskog parlamenta iz redova slovenske manjine,  danas je Varaždin posjetio ministar zadužen za europske fondove u Republici Sloveniji.

Razmijenjena su iskustva u povlačenju europskih sredstava, rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

- Bitno je naglasiti da se 24. ožujka otvaraju pozivi za dostavu Interreg projekata gdje će Hrvatska i Slovenija moći povlačiti značajna sredstva. Gospodin Jevšek je bio i gradonačelnik Murske Sobote i ima puno iskustva u povlačenju tih sredstava za jedinice lokalne samouprave. – rekao je Bosilj dodavši da Varaždin već surađuje i nastavit će suradnju sa slovenskim gradovima na različitim projektima.

Ministar Republike Slovenije Aleksander Jevšek prethodno se u Zagrebu susreo s hrvatskim ministrom regionalnog razvoja i fondova Šimom Erlićem, a o suradnji s Varaždinom je rekao:

- Glavni razlog posjete Varaždinu bila je suradnja Slovenije i Hrvatske na Interreg projektima. Svota sredstava koja će nam biti na raspolaganju je nešto veća od 40 milijuna eura. Već 24. ožujka će se raspisati poziv za ta sredstva na kojem će sudjelovati općine i gradovi s obje strane granice.

Komentari