potpisivanje sporazma

Foto - Ministri pristižu, a premijer već stigao: Radni posjet započeo obilaskom Vindije

Nakon obilaska Vindije, premijer Andrej Plenković zaputio se u na gradilište Medicinske škole Varaždin, koja će postati regionalni centar kompetentnosti zdravstvenih tehnologija - prvi i jedini takav u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe...
Objavljeno: 27.12.2021. 10:28

Zadnja izmjena: 27.12.2021. 10:46

Varaždinska županija i preostale četiri sjeverne županije danas će potpisati Razvojni sporazum koji će im donijeti zajedničke projekte vrijedne 9,2 milijarde kuna, odnosno investicije od sveukupno 15,2 milijardr kuna.

  • Danas u Varaždinu premijer i pola Vlade: Potpisuje se 15,2 milijarde kuna, više ovdje.

Milijarda i pol kuna namijenjena je izravno Varaždinskoj županiji, a potpis na ugovor župani će staviti u nazočnosti polovice Hrvatske Vlade, upravo u Varaždinskoj županiji. Domaćin potpisivanja Sporazuma tako je varaždinski župan Anđelko Stričak, a premijer je radni posjet Varaždinu započeo obilaskom Vindije, gdje mu je novi predsjednik Uprave Nenad Klepač prezentirao rezultate varaždinskog prehrambenog diva i buduće planove.

Godinu na izmaku, kada je riječ o Vindiji, obilježila je smrt Dragutina Drka i tranzcija koja je uslijedila, a zaposlenici će pamtiti odluku o generalnom povećanju primanja, koja je javno obznanjena u rujnu ove godine.

- Nalazimo se u izrazito izazovnom vremenu i okolnostima pandemije koja je utjecala na poslovanje kompanija diljem svijeta. Potvrda da je Vindija kompanija s izrazitom snagom, kvalitetom i tradicijom koju prepoznaju naši kupci je upravo i ova odluka o povećanju plaća zaposlenika u jeku pandemije. Svaki zaposlenik u našem sustavu doživljava se kao važna karika, a ovim dodatnim izdvajanjem želimo jasno pokazati kako se trud i predanost kojom pridonose uspješnom poslovanju i statusu jedne od vodećih prehrambenih industrija u zemlji prepoznaje i honorira' - rekao je tada predsjednik Uprave Nenad Klepač.

Nakon obilaska Vindije, premijer Andrej Plenković zaputio se u na gradilište Medicinske škole Varaždin, koja će postati regionalni centar kompetentnosti zdravstvenih tehnologija - prvi i jedini takav u Hrvatskoj, ali i ovom dijelu Europe.

Komentari