gostovanje

FOTO: Miro Kovač na Sveučilištu Sjever: "Vaš model treba primjeniti na Hrvatsku"

Objavljeno: 05.07.2019. 17:29

Zadnja izmjena: 05.07.2019. 17:35

Danas je Sveučilište Sjever u Varaždinu posjetio predsjednik saborskog odbora za vanjske i europske poslove Miro Kovač, koji se susreo i sa studentima sveučilišta, a dočekao ga je prorektor sveučilišta Goran Kozina.

- Sveučilište sjever ima otvorena vrata za sve znanstvenike i stručnjake iz svih područja znanosti, kako bi dio svog znanja i iskustva mogli prenijeti studentima. Iz tog razloga bila nam je čast pozvati doc.dr.sc. Miru Kovača kao iskusnog diplomatu, čovjeka koji je bio i ministar vanjskih i europskih poslova, koji je diplomirao, magistrirao i doktorirao na poznatom Pariškom sveučilištu “ Sorbonne Nouvelle”, čovjeka poliglota koji govori pet jezika - rekao je tom prilikom dr. Goran Kozina

Predsjednika saborskog odbora za vanjske i europske poslove dojmio se način stvaranja sveučilišta Sjever.

- Sve pohvale rektoru, upravi i zaposlenicima na tom ostvarenju. Ovo je model koji treba primjeniti i na druge dijelove Hrvatske. Zbog toga ovo što sam vidio i čuo prenijet ću kolegama ne samo u Hrvatskom saboru nego i okruženju u kojem se krećem. Moramo voditi računa o decentralizaciji i potrebama tržišta rada. Zahvaljujem se rektoru prof.dr.sc Marinu Milkoviću i prorektoru izv. prof.dr.sc. Goranu Kozini na pozivu, te mogu reći da sam impresioniran uvjetima za rad studenata i zaposlenika - rekao je predsjednik saborskog odbora - dr. Miro Kovač i zahvalio se na pozivu.

Komentari