stručni skup

Foto - Na Sveučilištu Sjever započeo sedmi po redu Psihošpancir

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.09.2022. 10:39

Zadnja izmjena: 24.09.2022. 10:43

U organizaciji Društva psihologa Varaždin i u suorganizaciji Odjelaza sestrinstvo Sveučilišta Sjever u  Sveučilišnom centru Varaždin otvoren je, sada već tradicionalni, sedmi po redu Psihošpancir.

Stručni je to skup s međunarodnim sudjelovanjem koji okuplja brojne stručnjake koji se bave mentalnim zdravljem, kao i stručnjake srodnih struka; psihijatre, psihologe, socijalne pedagoge, edukacijske rehabilitatore, psihoterapeute, medicinske sestre i tehničare, sociologe i druge. Pozdravne riječi okupljenima uputili su župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, pročelnica Odjela za sestrinstvo izv. prof. dr. sc. Marijana Neuberg i državni tajnik pri Ministarstvo znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

- Kaže se u zdravom tijelu, zdrav duh. Već iz ove izreke možemo razaznati koliko je značajno ne samo fizičko, već i mentalno zdravlje. Znam reći kako odgajamo učenike i studente za izazove budućnosti, kao što su klimatske promjene, umjetna inteligencija, ali isto tako moramo stvoriti uvjete za učenje i vježbanje vještina suočavanja i izgradnje kvalitetnih odnosa. U današnje vrijeme, kada sve više komuniciramo u virtualnom svijetu, potreban nam je taj izravan kontakt, dijalog, topla riječ. Stoga pozdravljam napore organizatore ovog događanja, čestitam vam na vašem trudu oko promicanja važnosti brige za mentalno zdravlje i svima želim uspješan rad – poručio im je župan Stričak.

Otvorenju Psihošpancira prisustvovali su još predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicine Varaždinske županije Mladen Smoljanec i Andreja Bobek, zamjenica pročelnice za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Komentari