Uoči Svjetskog dana učitelja 

Foto - Nagrađeni umirovljeni djelatnici škola i dječjih vrtića s područja Županije

Objavljeno: 03.10.2023. 17:39

Zadnja izmjena: 03.10.2023. 17:49

Djelatnici osnovnih i srednjih škola, kao i dječjih vrtića koji su otišli u mirovinu u školskoj godini 2022./23. danas su primili zahvalnice Varaždinske županije za dugogodišnji rad, predanost te doprinos odgoju i obrazovanju uz Svjetski dan učitelja, koji se obilježava 5. listopada, priopćeno je iz Varaždinske županije. 

Iz obrazovnog sustava u prošloj školskoj godini izašlo je 63 djelatnika - učitelja, nastavnika, profesora, suradnika u nastavi, nenastavnog osoblja i djelatnika dječjih vrtića, od kojih čak 40 ima više od 40 godina radnog staža, a dvije su i rekorderke s više od 45 godina radnog staža. 

- Kad govorimo o tom stažu, tada govorimo o 40 i više godina pažnje, ljubavi prema našim najmlađim sugrađanima, prema našim učenicima, a sve s ciljem da jednog dana izrastu u osobe na ponos svog kraja, a time i na ponos Varaždinske županije.  Osim što su strpljivo svoje znanje prenosili na učenike, istovremeno su morali puno ulagati u sebe, u stjecanje novih znanja i vještina. Jer kada su oni došli na tržište rada, krajem 70-tih njihovo osnovno sredstvo za rad bili su kreda i ploča, a posljednjih godina nastavu su morali održavati i putem online platformi. To samo govori kojom dinamikom se odgojno-obrazovni sustav trebao prilagođavati novim izazovima – rekao je župan Stričak.

U osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Varaždinska županija ukupno radi više od 2900 djelatnika, od kojih je oko 2300 učitelja, nastavnika i profesora, te oko 700 nenastavnog osoblja, dodaje se u priopćenju.

Uz varaždinskog župana Anđelka Stričaka, zahvalnice bivšim djelatnicima škola i vrtića uručio je i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, a glazbenim izvedbama i recitacijama program su uveličali učenici Glazbene škole u Varaždinu, Prve gimnazije Varaždin i Elektrostrojarske 
škole Varaždin.

Komentari