FOTO Neizvjesnost u Trnovcu: Slovenci otvorili pa zatvorili granicu, 500 migranata na “ničijoj zemlji“

Objavljeno: 19.10.2015. 17:35

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 10:27

Foto: Nikola Kokotec

Situacija na cestovnom graničnom prijelazu Trnovec koju iz sata u sat prate reporteri eVaraždina, počela se smirivati oko 15.30 sati nakon što su Slovenci počeli pojedinačno propuštati nestrpljive izbjeglice. Njihov prelazak, međutim, nije prošao bez incidenta...

>> U Trnovcu zatvorena granica, navodno došlo do fizičkog sukoba s izbjeglicama i bijega preko granice

>> FOTO Kaos u Trnovcu: Izbjeglice na ničijoj zemlji, više onesviještenih

>>VIDEO|FOTO: Izbjeglice u Trnovcu zapalile vatru pa lakše podnose neizvjesnost

>>Metež u Trnovcu: Sa slovenske strane stiglo pet autobusa po izbjeglice, neki iz kukuruzišta dozivaju pomoć

Naime, iako je bilo dogovoreno da prednost kod prelaska granice između RH i Republike Slovenije imaju žene i djeca, nekim migrantima to se nije svidjelo. Izbio je kratkotrajni metež kojeg su izbjeglice uspjele riješiti između sebe te ovaj put nisu morali intervenirati policijski službenici.

No, već oko 16.30 sati, ponovno je zatvorena državna granica na slovenskoj strani. Nakon ovog poteza Slovenaca, na „ničijoj zemlji“ ostalo je u neizvjesnosti 500-tinjak migranata.



Reporteri eVaraždina uspjeli su od djelatnika slovenske policije doznati kako će granica ostati zatvorena sve dok se ne vrate prazni autobusi po novi kontingent izbjeglica koje smještaju u svoje prihvatne centre. Kako doznajemo, autobusi bi po njih  trebali stići iza 17 sati.

Srećom, prestanak kiše se pozitivno odrazio na smirivanje napetosti među izbjeglicama koje se barem nakratko više ne moraju tiskati ispod nadstrešnice starog graničnog prijelaza na hrvatskoj strani granice.
Inače, dok čekaju na prijevoz, dio izbjeglica vrijeme krati skupljajući smeće koje ostaje iza njih.

Dodajmo i to da je od ponoći do 15 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 1.079 migranata, a trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 2.071 osoba. U MUP-u i dalje očekuju priljev migranata s područja Republike Srbije, a od početka migracijske krize na područje RH ušlo je 198.259 migranata.

Kako je to sve skupa izgledalo danas u poslijepodnevnim satima, pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari