dan županije

Foto - Velika fotogalerija: Župan salutirao Markaču i pozdravio predstavnike radnika iz Nepala

Župan Anđelko Stričak prije svog govora salutirao je počasnom građaninu Grada Varaždina generalu Mladenu Markaču, a potom se posebno osvrnuo na izazove koji stoje pred Županijom...
Objavljeno: 07.09.2023. 20:36

Zadnja izmjena: 07.09.2023. 22:12

Foto: Boris Matijašec

Povodom Dana Varaždinske županije, koja danas slavi 30. godišnjicu svog ponovnog osnutka, u Areni Varaždin održana je svečana sjednica Županijske skupštine, na kojoj su bili nazočni premijer Andrej Plenković i više ministara, kojima su domaćini bili župan Anđelko Stričak i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić te brojni drugi gosti.

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić konstatirao je u svom govoru da se Varaždinska županija zbog svojeg geopolitičkog položaja, ali i marljivih ljudi brzo razvijala. 

Stričak: Ovo su izazovi

Župan Anđelko Stričak prije svog govora salutirao je počasnom građaninu Grada Varaždina generalu Mladenu Markaču, a potom se posebno osvrnuo na izazove koji stoje pred Županijom. - Izazovi budućnosti su digitalizacija i umjetna inteligencija. Izazov je i održiv razvoj, odnosno zaštita okoliša i svakako migracije – istaknuo je Stričak.

Župan se osvrnuo i na više od 5.000 stranih radnika iz trećih država. - To je izazov za sve, i svi moramo raditi na njihovoj integraciji – poručio je te po o prvi puta na sjednici Županijske skupštine pozdravio dva predstavnika radnika iz Nepala.

Plenković: Izrazita prisutnost stranih radnika pokazuje...

Premijer Andrej Plenković istaknuo je da već niz godina s puno zadovoljstva i entuzijazma dolazi na Dan Varaždinske županije uoči blagdana Male gospe.

- Varaždin je privlačan za mlade, nove generacije, grad kulture, grad baštine, ali isto tako grad poduzetništva, kao i cijela Županija, gdje je razvijeno malo i srednje poduzetništvo, ali gdje su prisutna i velika i značajna ulaganja i domaćih i stranih kompanija, i čuli smo župana, s izrazito rastućom prisutnošću stranih radnika ovdje u Županiji. Sve to upućuje na to da smo u ciklusu velikog investicijskog i infrastrukturnog ciklusa ulaganja, kakvog dugo nismo imali, i to diljem Hrvatske – istaknuo je Plenković.

Komentari