goruća tema

Foto - Obišli smo potencijalni kamenolom, osvanuli grafiti, evo i kronologije

Najviše je odjeknula Stričakova insinuacija kako ivanečki gradonačelnik, posredstvom Branka Putareka, ima interesa u prodaji kamene građe za brzu cestu. Batinić se na to nije izravno očitovao, no župana je proglasio "nedoraslim funkciji" te ga pozvao na ostavku...
Objavljeno: 26.09.2022. 13:00

Zadnja izmjena: 26.09.2022. 14:44

Foto: Desno na slici: osvanuli grafiti (gore), kamenolom u Očuri (dolje), fotograf:Luka Šalamun

Tema potencijalnog kamenoloma podno Ivančice posljednjih je mjeseci goruća tema.

  • Kako je sve počelo? Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić tvrdi kako će "kamenolom uništiti sav život u Ivanečkoj Željeznici i pretvoriti ju u novu Očuru", a HDZ ga proziva da je za sve znao još kao član saborskog Odbora za zaštitu okoliša 2019. godine. Batinić u posljednje vrijeme provodi i peticiju, i to širom cijele županije, a neformalno su ga podržali i Reformisti koji tvrde kako je kamenolom "omogućio HDZ i jedno ga HDZ može onemogućiti".

Granica Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, teritorij Krapinsko-zagorske

  • Tko je nadležan? - HDZ, međutim, tvrdi sasvim suprotno - da pitanje kamenoloma "vrlo lako" može riješiti susjedni SDP-ov župan Željko Kolar", a župan Stričak je na posljednjoj sjednici postavio pitanje: "Zašto se protiv kamenoloma ne prosvjeduje u županiji na čijem se teritoriju kamenolom nalazi, nego u našoj županiji s kojom samo graniči, i to pokraj činjenica da bi se kamenolom mogao otvoriti u 'srcu županije', u Paki?"

Osvanuli grafiti protiv kamenoloma

Pogled na Ivančicu

  • Stričakova insinuacija - Najviše je ipak odjeknula Stričakova insinuacija da je ivanečki gradonačelnik "interesno povezan" s kamenolomom u Očuri, posredstvom Branka Putareka, odnosno da ima interes u prodaji kamene građe za brzu cestu. Stričakova javna optužba došla je nakon što je ranije lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić iznio podatak kako će za gradnju brze ceste trebati cjelogodišnji kapacitet primjerice kamenoloma u Očuri, zbog čega bi - kako je rekao - pitanju trebalo pristupati objektivnije.

Bili smo i u Očuri

  • Batinićev odgovor - Batinić se nije izravno osvrtao na javno iznesenu optužbu od strane župana, no kazao je: "Nisam primijetio da se dosad jasno očitovao o tome da li je za kamenolom ili je protiv kamenoloma. Očito se g. Stričak ne osjeća ugodno u svojoj koži. Nisam stručnjak da bih mu mogao postaviti dijagnozu, ali imam dojam da se osjeća inferiorno. Preporučio bih mu da se makne s funkcije kojoj nije dorastao".

Kamenolom u Očuri:

 

Komentari