zajedničko reciklažno dvorište s gradom

FOTO Od 1. srpnja mještani Trnovca Bartolovečkog dovozit će otpad u reciklažno dvorište na Motičnjaku - evo detalja

Objavljeno: 11.06.2018. 15:11

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:47

U Gradskoj vijećnici u ponedjeljak je, 11. lipnja, između Općine Trnovec Bartolovečki i Grada Varaždina potpisan Ugovor o zajedničkom korištenju reciklažnog dvorišta u Varaždinu, na lokaciji Motičnjak. Ugovor su potpisali načelnik Općine Zvonko Šamec i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Zadovoljan ovom, ali i općenito suradnjom s Gradom Varaždinom, načelnik Šamec istaknuo je još i da Općina Trnovec Bartolovečki i Grad Varaždin imaju zajedničku granicu, ali i da dijele Aquacity i rijeku Dravu s kanalom.

– Nažalost, u zadnje vrijeme pojavili su se divlji deponiji na tom prostoru. Na ovaj način građani će shvatiti da za zbrinjavanje otpada, koji nisu mogli sortirati na svom kućnom pragu, mogu koristiti reciklažno dvorište na Motičnjaku. U Općini Trnovec Bartolovečki od 2014. godine imamo selekciju otpada na kućnom pragu, tri plastične kante i dvije dodatne vreće. U posljednje četiri godine smanjili smo količinu komunalnog otpada za 30 % – rekao je Šamec 

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Zlatan Avar apelirao je građane da sav otpad s kojim ne znaju što bi, ne odlažu u prirodu ili uz Dravu nego da ga besplatno odvezu u reciklažno dvorište.

Direktor Čistoće Davor Skroza, koja upravlja reciklažnim dvorištem u Varaždinu, pojasnio je da su uvjeti za predavanje 40-ak vrsta neopasnog i opasnog otpada od strane građana da redovno podmiruju svoje račune za uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada te osobni identifikacijski dokument. 

Građani s područja Općine Trnovec Bartolovečki otpad će u reciklažno dvorište moći predati od 1. srpnja ove godine. Ne preporučuje se dovoziti otpad koji korisnici mogu odložiti u svoje kante (papir, plastika, metal, staklo, tekstil), a građevinski otpad iz kućanstva ograničen je na 200 kilograma unutar 6 mjeseci. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta Motičnjak u Varaždinu je od utorka do petka od 10 do 17 sati te subotom od 8 do 13 sati.

 

Komentari