dječji vrtić cestica

FOTO Od jeseni 160 cestičkih mališana kreće u nadograđeni dječji vrtić vrijedan 1,4 milijuna kuna

Objavljeno: 13.07.2018. 08:18

Zadnja izmjena: 13.07.2018. 09:26

Na adresi Dravska 2 u Cestici u tijeku su radovi na dogradnji postojećeg Dječjeg vrtića koji će tako dobiti nekoliko prostorija više pa će od jeseni moći primiti 160 cestičkih vrtićaraca. 

Završetak dograđenog dijela Dječjeg vrtića očekuje se do rujna, a gradilište su posjetili Krešimir Kraljić, direktor građevinske tvrtke Data te Čedomir Pavlec iz projektantske kuće Osnova koja je dograđeni dio i projektirala. U dinamiku izvođenja radova došla se uvjeriti i voditeljica vrtića Tanja Vuzem, a u ime investitora, Općine Cestica, bio je načelnik Mirko Korotaj koji je rekao.

- Zbog sve većeg broja djece predškolske dobi ukazala se potreba za dogradnjom postojećih kapaciteta u dječjem vrtiću koji će završetkom investicije moći primiti 160 djece. Troškove proširenja i opremanja vrtića od 1,4 milijuna kuna podmirit će se iz više izvora. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske osiguralo je 900 tisuća kuna, u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije osigurano je 200 tisuća kuna, a ostalo će se pokriti iz Proračuna Općine Cestica- rekao je Korotaj
 

Komentari