donirala udruga veliko srce malom srcu

FOTO Odjelu pedijatrije varaždinske bolnice doniran važan aparat za djecu sa srčanim greškama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.11.2017. 10:20

Zadnja izmjena: 03.11.2017. 10:38

Foto: Mateja Rak

Godišnje se u našoj županiji rađa dvadesetak djece sa prirođenim srčanima greškama.Važan aparat u dijagnostici kod djece sa poremećajem srčanog ritma i srčanima manama, EKG 24-satni holter danas je udruga Veliko srce malom srcu donirala odjelu pedijatrije varaždinske Opće bolnice.

Kako napominje Petra Detoni, pedijatrijski kardiolog, do sada su taj aparat posuđivali s odjela interne, te se zahvaljuje kolegama s drugog odjela jer su djeca uvijek imala prednost.

-Ovaj aparat jako puno znači i više neće biti liste čekanja i uz to, aparat je potreban ne samo za kardiološku ambulatnu već i za cijeli odjel - rekla je dr. Detoni

Pošto je ovo prvi pedijatrski hotler, roditelji čijoj je djeci on preko potreban do sada su se snalazili na različite načine- ili su čekali dosta dugo ili su odlazili u Zagreb.

- Sredstva smo prikupljali putem donacija i moram zahvaliti firmi Marlex što nam je izašla u susret. Buran je život s djetetom koji ima probleme sa srcem, ali su nam djeca vesela, rastu i sretna su, iako se takva bolest ne može kompletno izliječiti - rekla je Ivana Zagrajski iz udruge Veliko srce malom srcu. 

 

 

 

Komentari