saborski zastupnici

Martinčević u Ivancu: Kamenolom je HDZ omogućio i jedino ga on može onemogućiti

Objavljeno: 06.09.2022. 12:38

Zadnja izmjena: 06.09.2022. 13:18

Foto: Luka Šalamun

U Gradu Ivancu danas je održan sastanak gradskog vodstva Ivanec sa saborskim zastupnicima s područja Varaždinske županije, od kojih su se odazvali Natalija Martinčević (Reformisti) i Predrag Štromar (HNS).

Na sastanku je tako bilo riječi o budućem eventualnom kamenolomu u Siljevcu u blizini Ivanečke Željeznice. Druga tema bila je problematika vezana uz odlaganje miješanog komunalnog otpada na odlagalištu Jerovec s područja drugih JLS-ova. Raspravljalo se i o Zakonu o uslužnim područjima te pripajanju Ivkom-voda Varkomu, kao i o inicijativi izmjene Zakona o cestama da se lokalne ceste u vlasništvu ŽUC-a prenesu na Grad Ivanec. 

- Nadam se da će se nasljedno na ovo stvari pokrenuti uskoro. Cilj ovog sastanka je bio da u cijelosti dodatno upoznamo saborske zastupnike s problematikom. Odazvali su se samo gospođa Martinčević i gospodin Štromar, dok se ostali nisu pojavili uz opravdanje - rekao je Batinić, između ostalog.

'HDZ je zajednički nazivnik'

Natalija Martinčević rekla je kako ju "posebno žalosti" što se nije odazvao nijedan saborski zastupnik iz redova HDZ-a. Kako je naglasnika, 'HDZ je zajednički nazivnik za sve četiri teme o kojima se danas raspravljalo'.

- Promjenu prostornog plana donijela je Općina Budinšćina čiji je načelnik iz redova HDZ-a. Sve daljnje dozvole dalo je Ministarstvo gospodarstva i ponovno ministar iz HDZ-a. Ovu cijelu priču otvorio je i omogućio HDZ i jedino je on može zatvoriti i bilo bi dobro da netko o tome obavijesti zastupnika Habijana iz HDZ-a. Imamo loš zakon HDZ-a, loše podzakonske akte i potpuno nakaradnu i neprovedivu odluku HDZ-a. Mi smo također podržali inicijativu za ceste, mi ćemo je pretvoriti u zakonski prijedlog i staviti u saborsku proceduru - rekla je Martinčević.

Komentari