eRačuni i eFakturiranja

FOTO Općina Petrijanec sudjeluje u projektu koji će olakšati poslovanje s državom

Objavljeno: 11.10.2017. 11:28

Zadnja izmjena: 11.10.2017. 11:29

Engleski naziv “eINVOICING for Croatian Public Authorities 2016-HR-IA-0090” - ili kraće eICPA - zapravo označava projekt promocije i ubrzanja primjene eRačuna/eFakturiranja u Republici Hrvatskoj između tijela javne vlasti, javnih i privatnih poduzeća, poboljšanjem postojećeg tehničkog i organizacijskog okruženja za razmjenu elektroničkih računa.

Prihvaćanje računa u elektroničkom obliku od strane javnog sektora omogućiti će lakše poslovanje svima koji rade s državom uključujući mala i srednja poduzeća, dobavljače, informacijske posrednike, porezne i pravne savjetnike, odnosno sve koji sudjeluju u sustavu izdavanja, prosljeđivanja i zaprimanja strukturiranih računa u elektroničkom obliku, a koji omogućuje njegovu automatsku i elektroničku obradu.

Jednogodišnja suradnja započela je 19. rujna ove godine, a partneri projekta uz Općinu Petrijanec jesu IN2, FINA, Zagrebačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija, Istarska županije, Općina Kamanje, Vodovod i kanalizacija Split i koordinator Ministarstva gospodarstva poduzetništva i obrta. Projekat traje točno godinu dana - do 19. rujna 2018. Jedan od izlagača projekta u Kući Europe bio je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, mag.ing.mech.

Komentari