povećao se iznos

FOTO Općina Sračinec izdvojila 32 tisuće kuna za 25 roditelja novorođenčadi

Objavljeno: 28.06.2018. 11:28

Zadnja izmjena: 28.06.2018. 11:40

U Domu kulture u Sračincu održan je susret vodstva Općine Sračinec s 25 roditelja djece rođene u ovog godini, prilikom čega im je podijeljen novčani poklon i cvijeće za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 32 tisuće kuna. 

U Domu kulture u Sračincu, načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić podijelili su simbolični novčani poklon i cvijeće majkama i očevima 25-ero djece.

- Svake godine dva puta organiziramo susret s roditeljima i najmlađim mještanima naše općine, tek rođenom djecom. Uvijek s ponosom ističem da smo jedna od rijetkih općina u Hrvatskoj u kojoj konstantno imamo pozitivne demografske pokazatelje. S povećanjem proračuna, otvorila se i mogućnost da povećamo ovaj naš simbolični poklon vama roditeljima pa tako uz uobičajenih 1.000 kuna koje poklanjamo za prvo dijete, darujemo 1.500 kuna za drugo te 2.000 kuna za treće i svako naredno rođeno dijete. Veseli me i da je naš novi, odnosno dograđeni vrtić u punoj funkciji, a vrlo uskoro krećemo i s adaptacijom stare vrtićke zgrade, kako bi ju djeca mogla koristiti u punoj funkciji kao i novu - rekao je Božidar Novoselec

 

Komentari