obilazak radova na dječjem vrtiću

FOTO: Općinu Vinicu posjetila ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić

Objavljeno: 21.11.2018. 17:06

Zadnja izmjena: 21.11.2018. 17:10

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu, 21. studenog, posjetila je Općinu Vinica. S načelnikom Općine Marijanom Kostanjevcom i potpredsjednicom Županijske organizacije HDZ-a Nadicom Dreven Budinski obišla je radove na dogradnji dječjeg vrtića kojeg ministarstvo podržava s milijun i 22 tisuće kuna.

- Ovo naše sufinanciranje je iz državnog proračuna. Po prvi puta se prošle godine s razine centralne države, dakle iz državnog proračuna, odlučilo ulagati sufinanciranjem u kapitalnu i materijalnu pomoć vrtićima koji su, u stvari, u nadležnosti jedinica lokalnih i područnih samouprava - izjavila je ministrica Murganić u Vinici te dodala da je Ministarstvo dodijelilo sredstva za unapređenje uvjeta rada, poboljšanja kapitalnih i materijalnih uvjeta u vrtiću.

Ministrica je istaknula da je sklopljeno 250 ugovora, u vrijednosti od 117 milijuna kuna.

- Predviđeno je 300 milijuna kuna i gotovo po cijeloj Hrvatskoj imamo sklopljenih ugovora, a ta sredstva su namijenjena zapošljavanju novih kadrova i novim programima. Cilj nam je da gotovo svako dijete rane ili predškolske dobi ima i mjesto u vrtiću, i bude obuhvaćeno ranim i predškolskim odgojem i obrazovanjem - naglasila je Murganić.

Načelnik Kostanjevac istaknuo je nužnost adaptacije i dogradnje dječjeg vrtića jer, kako kaže, ovoga trenutka imaju više od 40 djece na čekanju, a kapaciteti su maksimalno popunjeni. Trenutno, u ovoj fazi dok se ne izgradi vrtić, djeca su zbrinuta u vrtićima na područjima drugih općina. Ministrica je posjetila i dječji vrtić, a zadržala se nakratko i u Općini Vinica gdje je načelnik Općine prezentirao simulaciju budućeg dječjeg vrtića. 

 

Komentari