teško zapošljive skupine

FOTO Osmero Marofčana zaposleno na šest mjeseci na javnim radovima

Objavljeno: 16.06.2018. 12:49

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:41

Osam dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Grada Novog Marofa u sljedećih će šest mjeseci biti zaposleno na obavljanju javnih radova na području grada, većinom na uređenju javnih prostora.

Rezultat je to suradnje Grada Novog Marofa i Zavoda za zapošljavanje zahvaljujući čemu teško zapošljive osobe dobivaju priliku stjecanja osobnog prihoda.

– Na ovaj način izlazimo ususret našim sugrađanima kojima je svaka pomoć dobrodošla, a osim toga njihov rad i zalaganje vidjet će se kroz samo uređenje grada. Riječ je o skupini teško zapošljivih osoba koje će kroz ovu mjeru biti zaposlenih sljedećih šest mjeseci. Ovim putem zahvaljujem Zavodu za zapošljavanje na suradnji ne samo ove nego i prethodnih godina – izjavio je novomarofski gradonačelnik, Siniša Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da zapošljavanje osam osoba dodatno popravlja trend smanjenja nezaposlenosti na području Grada Novog Marofa.

– U proteklih nekoliko godina prvenstveni cilj bio je zapošljavanje budući da je stopa nezaposlenih u našem gradu bila velika. Sada kada smo taj cilj postigli moramo se okrenuti povećanju njihovih primanja što je manje-više sada na poslodavcima. Novomarofčani su dobri i kvalitetni radnici, a takve osobe poslodavci sigurno žele zadržati – zaključio je Jenkač.

 

Komentari