jačanje solidarnosti

FOTO Možda i vi dobijete razglednicu od osnovaca iz Klenovnika - bilo bi lijepo da im odgovorite, evo i zašto

Objavljeno: 12.02.2018. 13:33

Zadnja izmjena: 12.02.2018. 13:51

Ako dobijete koncem ožujka razglednicu od nekog osnovca iz Klenovnika - nemojte se začuditi. Naprotiv, pošaljite im i svoj odgovor na posebnoj kartici priloženoj uz razglednicu.

Radi se zapravo o projektu "p.s. Pokreni solidarnost", u kojemu djeca i tinejdžeri šalju razglednice nasumično odabranim osobama iz telefonskog imenika svoje lokalne zajednice.

'Poruka u boci'

Na svakoj od tih razglednica stoji fotografija i poruka solidarnosti osmišljena na radionici pisanja s društvenom tematikom koju su učenici s mentorima detaljno obradili. To je njihova jednostavna poruka starijima o tome kako bismo se trebali jedni prema drugima odnositi kao bi svijet bio bolje mjesto življenja za sve nas bez obzira na nacionalnost, boju kože, spol i ostale nevažne društvene identifikacije.

Učenici osnovne škole grof Janko Drašković iz Klenovnika jedini su u našoj županiji koji sudjeluju u ovom projektu - s još 15 škola iz cijele Hrvatske - kojega organizira Centar za mirovne studije. Ove 'poruke u boci' služe tome da se mlade potakne na raspravu o različitosti i diskriminaciji te da postanu svjesniji potrebe za solidarnošću.  Uz Hrvatsku, u projektu sudjeluju učenici i učitelji iz drugih europskih zemalja, poput Francuske, Španjolske i Poljske. Projekt traje 2 godine, u petak su voditelj Željko Martan i posebna suradnica Anita Husnjak održali prvu radionicu. U projektu za sada sudjeluje 22 učenika.

Komentari