spoj tradicije i turizma

FOTO Paljak, Novoselec, Škvarić i Klapša u Međimurju vidjeli primjere dobre turističke ponude domaćih proizvoda

Objavljeno: 19.02.2018. 16:20

Zadnja izmjena: 19.02.2018. 16:51

Članovi Lokalne akcijske grupe - Sjeverozapad, u društvu dožupana Tomislava Paljaka, načelnika Općina Sračinec, Božidara Novoseleca i zamjenika načelnika Općine Maruševec, Maria Klapše u Međimurju su upoznali primjere dobre prakse u ponudi i prezentaciji lokalnih poljoprivrednih proizvoda te razmijenili iskustva s tamošnjim vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i vinarija.

Obilaskom nekih od najpoznatijih proizvođača vina u Međimurskoj županiji, predstavnici naše Županije mogli su vidjeti vinske kuće uz obiteljske vinograde, koje uz različite autohtone specijalitete te smještaj u ugodnom i domaćem ambijentu pružaju turistima i domaćim posjetiocima atraktivnu turističku ponudu, a sve to uz kvalitetan i inovativni marketing.

- Danas smo u ovom prekrasnom kraju mogli vidjeti kako valja spojiti tradiciju i moderne trendove. Vaše iskustvo, posebice u marketingu i povezivanju proizvođača, važno je i za naše članove, stoga vjerujem da će suradnja između članova naša dva LAG-a biti još intenzivnija - istaknuo je predsjednik LAG-a Sjeverozapad, Marijan Škvarić, a osim posjeta vinogradarima, naši su predstavnici posjetili i OPG koji se bavi proizvodnjom jabuka, jabučnih sokova, jabučnog octa, čipsa od jabuke i čajeva.

- Na primjeru gornjeg Međimurja vidjeli smo kako je na autohtonoj tradiciji moguće osmisliti i ponuditi nove turističke proizvode te na proizvodnji domaće hrane i pića ostvariti novu, dodanu vrijednost  i unaprijediti život u ruralnom prostoru. Također, vidjeli smo veliki napredak u turističkoj ponudi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima - istaknuo je Mario Željezić te dodao kako je ova terenska radionica održana u sklopu  projekta 'Podizanje konkurentnosti vinogradara i vinara Varaždinske županije', kojeg sufinancira Varaždinska županija s 5 tisuća kuna.

Komentari