kroničan nedostatak novaca

FOTO Plenković i Kujundžić posjetili bolnicu u Varaždinskim Toplicama - obećali rješavanje problema i investicije

Objavljeno: 05.07.2018. 15:03

Zadnja izmjena: 05.07.2018. 15:10

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar zdravstva Milan Kujundžić te ostali ministri obišli su u srijedu Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice. Tom prilikom ravnatelj Specijalne bolnice, Denis Kovačić, upoznao je premijera i resornog ministra sa stanjem u bolnici, velikim projektima koji su pred bolnicom, ali i problemima s kojima se ustanova susreće.

Premijer i predsjednik HDZ-a te većina ministara u Vladi posjetom Varaždinskim Toplicama, obišli su i Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju nakon čega je održana sjednica proširenog sastava Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije. Saborski zastupnik Anđelko Stričak istaknuo je da je upravo bila namjera dovesti premijera u Varaždinske Toplice kako bi se iz prve ruke upoznao s velikim projektima koji su pred Specijalnom bolnicom, ali i problemima koje treba riješiti.

– Ovaj sustav dio je kompletnog sustava zdravstva i baštini sve ono dobro i loše što se proteklih godina događalo i događa se u cijelom zdravstvenom sustavu – kronični nedostatak dovoljne količine novaca – istaknuo je u razgovoru s premijerom ravnatelj Kovačić, pojasnivši kako je toplička ustanova najveća rehabilitacijska bolnica u Hrvatskoj s oko 1000 instaliranih kreveta te 660 zaposlenih.

– U sustavu HZZO-a ugovorenih je 488 kreveta koji su ležeći pacijenti, pola od njih teški i nepokretni pacijenti i 500-injak koji dnevno ulaze i izlaze iz bolnice na ambulantnim/fizikalnim terapijama. Kada sam govorio o teškim, nepokretnim pacijentima, svi su, nažalost, plaćeni kao kronični i uložit ćemo napore da uspijemo dokazati da bi ta cijena trebala biti nešto veća – naveo je kao jedan od glavnih problema Kovačić

Premijer i resorni ministar su, upoznavši se s problemima koji muče bolnicu, obećali napore u njihovom rješavanju i potrebne investicije. 

 

 

 

Komentari