svečana sjednica i dan općine

FOTO: Plenković u Ljubešćici: "Vaša Općina je ohrabrujući primjer razvoja"

Premijer Andrej Plenković danas je nazočio svečanoj sjednici Općine Ljubešćica, koju je tom prilikom okarakterizirao kao primjer iskorištavanja šanse i potvrđivanja povjerenja dobivenog na izborima...
Objavljeno: 01.08.2019. 22:07

Zadnja izmjena: 01.08.2019. 23:36

Foto: Damir Ivančić

Premijer Andrej Plenković danas je nazočio svečanoj sjednici Općine Ljubešćica, koju je tom prilikom okarakterizirao kao primjer iskorištavanja šanse i potvrđivanja povjerenja dobivenog na izborima.

„Politika naše Vlade je ravnomjerni razvoj Hrvatske i tu politiku zacrtali smo kao jednu od naših temeljnih smjernica u ovome mandatu. Smisao fiskalne decentralizacije bio je da jedinice lokalne samouprave od subjekata postanu pravi akteri razvoja“, rekao je predsjednik Vlade u Ljubešćici.

„Mi smo još u fazi lovljenja koraka i zato je jako ohrabrujuće na primjeru vaše Općine vidjeti, da sve ovo što radimo na nacionalnoj razini – gdje smo uklopili naše prioritete u europski razvojni kontekst – vi provodite izravno ovdje. U tom kontekstu naša Vlada će vam i dalje biti prijatelj i s poštovanjem se odazivati na vaše nove ideje“, dodao je Plenković, uz kojega su svečanoj sjednici nazočile ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministrica kulture Nina Obuljen.

Demografska prevaga

Načelnik Ljubešćice Nenad Horvatić intenzivan razvoj Općine u posljednjih deset godina pripisao je dobroj suradnji s državnom vlasti, nezaduživanju putem bilo kakvih kredita i političkoj stabilnosti, dok je kao najveći uspjeh izdvojio socijalnu politiku koja je  donijela prevagu od 15 posto u korist većeg broja rođenih nego umrlih u Općini.  „Ponosan sam na naš sustav predškolskog i školskog odgoja. Ako su te mjere barem malo pridonijele porastu broja rođenih u odnosu na broj umrlih mještana, onda je to jedna od najlješih vijesti ove godine jer – badava nam sve dvorane, vrtići i igrališta ako neće biti djece. Stipendiramo i sve redovite studente, i to je sustav koji provodimo već deset godina, a nastavit ćemo i dalje“, zaključio je Horvatić i sa sredstvima većim od sedam milijuna kuna koja su dodijeljena upravo na večerašnjoj sjednici – najavi dovršetak potpune komunalne opremljenosti poduzetničke zone.

 

Komentari