svečani dan

Foto - Plenković u Varaždinu: Potpisani ugovori za brzu cestu i pročistač

Objavljeno: 29.02.2024. 20:10

Zadnja izmjena: 29.02.2024. 20:10

Foto: Boris Matijašec/Lidija Filipović

U posjetu Varaždinskoj županiji danas je predsjednik Vlade Andrej Plenković koji je nazočio potpisivanju nekoliko ugovora za vrijedne projekte. Naime, potpisani su ugovori za izgradnju prvog dijela brze ceste Varaždin – Ivanec – Lepoglava – Krapina kao i ugovor za izgradnju pročistača koji obuhvaća prostor grada Varaždina i 10 općina.

Župan Anđelko Stričak istaknuo je kako su potpisani ugovori vrijedni 83 milijuna eura.

- Taj investicijski ciklus najbolje govori o jednom poprilično dinamičnom radu i Vlade i lokalnih sredina. Mogu reći da je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište. Danas smo obišli i Arboertum opeku gdje zajedno s Vladom i sredstvima državnog i europskog proračuna gradimo Regionalni centar komeptentnosti. Radovi idu dobro i vjerujemo da ćemo iduću školsku godinu omogućiti učenicima da se usele u taj prostor. Vrijedne investicije koje su građani čekali 10, 20 ili 30 godina zahvaljujući državnom i europskom proračunu sad se provode. - rekao je. 

'Značajan ugovor'

Premijer Plenković istaknuo je kako se puno ulaže u sjever Hrvatske.

- Posebno je značajno što je danas potpisana ova prva dionica ceste između Varaždina – Ivanca - Lepoglave i Krapine, koje će bolje povezati Hrvatsko Zagorje, učiniti svojevrsni prsten, možemo to slobodno tako reći, i na taj način dati konkretan doprinos bolje povezanosti i Varaždina i Krapine, ali i cijelog sjevera Hrvatske.

Komentari