Varaždinska županija

Foto - Pod motom „Deutsch ist nah!“ po 14. put obilježen Europski dan jezika

Objavljeno: 30.09.2023. 18:42

Zadnja izmjena: 30.09.2023. 18:48

 Na Franjevačkom trgu u Varaždinu danas je po 14. put zaredom obilježen Europski dan jezika, program se odvijao pod motom „Deutsch ist nah!“, a sudjelovale su škole s područja Županije, izvijestili su iz Varaždinske županije.

U projekt obilježavanja uključile su se škole s područja grada Varaždina - IV., II., V., VII. i III. osnovna škola Varaždin te osnovne škole s područja Varaždinske županije, a to su osnovne škole Tužno, Cestica, Petrijanec, Radovan, Sveti Ilija, Ljubešćica, Breznički Hum, Trnovec, Višnjica, Bisag, Klenovnik, Donja Voća, Vidovec  te Elektrostrojarska i Gospodarska škola Varaždin.

Projekt je prije 14 godina pokrenut na inicijativu učiteljice njemačkog jezika Lee Lesar-Dolenc iz Osnovne škole Vidovec. - Nikako ne želimo umanjiti vrijednost 
engleskog, ali u fokusu nam je njemački jezik za koji se treba malo više potruditi, a jedan od načina je i ova manifestacija. Mentori su zajedno s djecom od početka školske godine izradili različite suvenire koji su vezani uz njemačko govorno područje i svi prolaznici mogli su uzeti i ponijeti kući nešto što će ih podsjećati na njemačkog govorno područje – kazala je Lea Lesar-Dolenc.

U ime župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, sudionicima se pridružio dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Igor Klopotan.

- Naglasak je na njemačkom jeziku koji je iznimno važan za Varaždinsku županiju i grad Varaždin, budući da smo kao županija na sjeveru Hrvatske orijentirani njemačkom govornom području, kako zbog geografskog
 položaja, tako i gospodarski – rekao je Klopotan.

Projekt se odvija uz potporu udruge EKULT - Europski kulturni krug  - udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Hrvatske, zaključuje se u priopćenju.
 

Komentari