božićno darivanje

FOTO: Podijeljene naknade roditeljima 16-ero novorođenih u Općini Maruševec

Objavljeno: 21.12.2018. 18:27

Zadnja izmjena: 21.12.2018. 18:31

U prostorijama Općine Maruševec danas je upriličeno treće ovogodišnje darivanje roditelja novorođenčadi. Roditeljima su naknade uručili općinski načelnik Damir Šprem i njegov zamjenik Mario Klapša, a ukupno je dodijeljeno 36 tisuća kuna.

Načelnik Šprem istaknuo je da je cilj i ono čemu teže u daljnjem razvoju općine Maruševec što više mladih obitelji zadržati na području općine, za što treba stvoriti i zadovoljavajuće uvjete.

-Naknade za roditelje novorođenih samo su jedna od naših demografskih mjera. Početkom ove godine smo socijalna davanja, u koja su uključene i naknade za novorođenčad, dječji vrtići i škola, s milijun kuna podigli na 1,5 milijuna. Smatramo da su zasad to dostatna sredstva, a budemo li sljedećih godina u mogućnosti, odnosno ostanu li proračuni takvi kakvi jesu, mislim da ćemo standard još podizati – zaključio je načelnik Šprem.

Njegov zamjenik Mario Klapša, naglasio je kako je Općina Maruševec ove godine roditeljima novorođene djece uručila preko 80 tisuća kuna iz općinskog proračuna. –Ove smo godine darivali ukupno 49 novorođenih beba s povećanom naknadom u odnosu na prošle godine kao jednu od demografskih mjera za ublažavanje problematike s kojom vidimo da se bore mnoge općine i gradovi u Republici Hrvatskoj. Uz ranije navedeno, sufinanciramo produženi boravak učenika u školama, školski prijevoz, školsku kuhinju za djecu slabijeg imovinskog stanja, nabavku radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole i naravno, stipendije za studente, te time pokazujemo kako Općina Maruševec brine za naše najmlađe od njihovog rođenja i kroz odrastanje, istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša.

 

Komentari