obilazak radova

Foto - Pogledajte kako izgleda rekonstruirana Istarska ulica i novouređeno dječje igralište

Objavljeno: 15.04.2024. 23:15

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 23:16

Foto: Ivana Bertović

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, direktor Varkoma Bruno Ister te predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki danas su obišli završene radovi na uređenju Istarske ulice i dječjeg igrališta koje se nalazi u neposrednoj blizini.

Kako je Marković istaknuo, Istarska ulica jedna je od mnogih u gradu koja je prošla kroz proces restrukturiranja.

- Istarska ulica više nije ono što je bila. Colas je obavio dobar posao u relativno kratkom roku i nadam se da građani u ovom dijelu grada nisu imali prevelikih problema jer postoje obilazne ulice. Uložemo je 320 tisuća eura s PDV-om. Posadit će se 51 drvo stupastog javora i 89 grmova, a ukombinirana je i biciklistička staza. Na ovaj način smanjujemo toplinske otoke u gradu i svaka rekonstrukcija je pomno promišljena kako bi se dobilo najbolje za naše građane.

'Ulica se sredila, oplemenit će ju Parkovi'

Direktor Varkoma, naglasio je važnost suradnje između Grada i komunalnih tvrtki u realizaciji ovakvih projekata.

- Nakon što je Termoplin zamijenio svoje dotrajale cijevi, Varkom je uredio 310 metara mreže, 50-ak priključaka te smo uložili oko 200 tisuće eura vlastitih sredstava. Ulica se konačno sredila, oplemenit će ju još i Parkovi kroz hortikulturalno uređenje. Elektra je napravila svoje, kao i Termoplin i to je jedan primjer kojem svjedočimo od kad je ova uprava preuzela Grad. Više se neće raditi parcijalno. Radit će se temeljito i s idejom.

'Ovo je 52 igralište u Varaždinu'

Lukavečki je kazao kako se otvaranje Istarske ulice pruža prilika za korištenje novouređenog dječjeg igrališta.

- Za ovo multifunkcionalno igralište koje smo otvorili nakon sportskog terena tu odmah pokraj, uloženo je 63 tisuće eura. Ovo je 52 igralište u Gradu Varaždinu te samo jedno u nizu ulaganja u tu infrastrukturu. Grad ulaže u čitav niz igrališta, imamo i gradsku tvrtku Parkovi koja održava redovito ta igrališta. Nećemo na tome stati, obnavljamo i ulažemo i dalje.

Komentari