grad varaždin

Foto - Postavljanjem klamerica započeo Europski tjedan mobilnosti

Objavljeno: 16.09.2022. 12:59

Zadnja izmjena: 16.09.2022. 12:59

Višednevni program Europskog tjedna mobilnosti u Varaždinu je počeo danas postavljanjem sigurnih držača za bicikle – popularnih klamerica.

Prvi držači postavljeni su na Trgu kralja Tomislava ispred zgrade Fakulteta organizacije i informatike.

- Ovi stalci su rađeni po europskim standardima i možete ih vidjeti na ulicama svih naprednih gradova. Oni omogućavaju sigurno zaključavanje bicikala za ramu bicikla, jednostavni su i praktični. Bitno je također da građani imaju i kvalitetne lokote, pa ćemo za drugu godinu pripremiti projekt i osigurati građanima povoljnije kvalitetne lokote. Tako ćemo značajno podignuti sigurnost parkiranja bicikala i pridonijeti unapređenju biciklizma. – najavio je nove mjere poboljšanja standarda bicikliranja u Varaždinu zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Tena Rak je najavila početak programa Europskog tjedna mobilnosti koji počinje danas i traje sve do 22. rujna. Postavljanje sigurnih stalaka za bicikle - klamerica na sedam lokacija u gradu predstavlja trajnu mjeru poboljšanja uvjeta za bicikliranje u Varaždinu. Postavljanje novih stalaka predviđeno je također na uglu Pavlinske i Ulice Alojzija Stepinca, na Trgu Slobode, kod Gradskih bazena, na Franjevačkom trgu te na početku Ulice Ljudevita Gaja.

Komentari