kreće izgradnja

Foto - Potpisan ugovor za sortirnicu, Bosilj: 'Moja ideja je da sve ide u istu kantu'

Izgradit će se postrojenje za sortiranje i odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala, a kapacitet sortirnice bit će do 7000 tona godišnje u jednoj smjeni.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.01.2022. 13:23

Zadnja izmjena: 20.01.2022. 16:11

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan ugovori o izgradnji i opremanju, te nadzoru radova na izgradnji sortirnice na lokaciji Motičnjak u Varaždinu.

Ugovor o izgradnji i opremanju sortirnice u iznosu od 33.5 milijun kuna potpisali su gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, a u ime ponuditelja ekonomski najpovoljnije ponude Darko Varga, direktor tvrtke  MEPRO d.o.o. . Ugovor o nadzoru radova gradonačelnik će potpisati s Žarkom Kraljićem, prokuristom tvrtke Aedificon d.o.o.

Izgradit će se postrojenje za sortiranje i odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala, a kapacitet sortirnice bit će do 7000 tona godišnje u jednoj smjeni. Radovi bi prema najavama trebali biti završeni za 9 mjeseci. Gradonačelnik izgradnju sortirnice naziva velikim iskorakom u gospodarenju otpada te najavljuje otvaranje novih radnih mjesta.

- Moja ideja je da olakšamo našim građanima i da nema potrebe da imaju mini reciklažna dvorišta i veliku količinu kanti u kućanstvima već da reciklabilni otpad ide u jednu kantu i da onda sortirnica odradi svoj posao - rekao je Bosilj.

Sredstva iz Europe

Inače, Grad Varaždin će zajedno s ostalim općinama dobiti bespovratno 30.4 milijuna kuna. To znači da je Grad Varaždin zajedno s još 19 jedinica lokalna samouprave dužan osigurati samo 10 posto ukupnih sredstava, a 90 posto sredstava osigurava Europska unija

Komentari