dodjela potpora

Foto - Potpisani ugovori s organizatorima gospodarsko-turističkih manifestacija u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.06.2022. 13:07

Zadnja izmjena: 15.06.2022. 13:09

U salonu Gradske vijećnice u srijedu je održano potpisivanje Ugovora za sufinanciranje programa i aktivnosti trgovačkih društava i obrta organizatora gospodarsko-turističkih manifestacija na području Grada Varaždina.

Na Javni poziv mogla su se javiti sva trgovačka društva i obrti organizatori gospodarsko turističkih manifestacija, a Grad Varaždin dodijelio je 151.000,00 kuna za devet manifestacija tijekom 2022. godine koje su zadovoljile uvjete iz Javnog poziva. Također, Grad Varaždin je kroz Javni poziv za sufinanciranje projekata/programa za Udruge i neprofitne organizacije dodijelio 250.000,00 kuna za gospodarsko-turističke manifestacije čiji su organizatori Udruge.

- Ovakvim subvencijama želimo pomoći našim trgovačkim društvima i obrtima da realiziraju svoje manifestacije koje s jedne strane potiču naše gospodarstvo, a s druge strane poboljšavaju raznovrsnost turističkih sadržaja i ponude grada Varaždina, za naše građane kao i turiste koji posjećuju Varaždin. Zajedno s manifestacijama koje smo sufinancirali kroz natječaj za Udruge, dobili smo 24 kvalitetna programa u kojima ćemo moći uživati tijekom ove godine  – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

U tijeku je i Javni poziv za sufinanciranje troškova izlagačima s područja Grada Varaždina za zakup izlagačkog prostora (kućica) na manifestaciji „Špancirfest 2022.“ Na raspolaganju je ukupno 75.000,00 kuna, a Grad Varaždin sufinancira s 70% do maksimalno 10.000,00 kuna po izlagaču.

Tvrtke i manifestacije

Ugovore su potpisali predstavnici tvrtki Abfab adventures j.d.o.o. (Kulturna tura), MRAZOGRAD j.d.o.o. (Craft Beer Fest – Varaždin 2022.), Avo Logikon d.o.o. (Edu-Fun ljetni kamp), Pisalica d.o.o. (Upward conference), Horizont putnička agencija d.o.o. (Varaždinska avantura romobilom), Tin - marketing d.o.o. (Dani vjenčanja u Varaždinu), SHOW CONCEPT j.d.o.o. (Varaždin Biergarten 5.), Lagoda j.d.o.o. (Međunarodni disc golf turniri – Varaždin 2022.), DMK Vall 042 d.o.o. (25. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam).

 

Komentari