evo što je rečeno

Foto - Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica posjetila dvorac Šaulovec

Župan Stričak predstavio je projekte koji između ostalog, potiču ravnomjeran razvoj cijele županije...
Objavljeno: 29.02.2024. 17:28

Zadnja izmjena: 29.02.2024. 19:09

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je danas u Županijskoj palači potpredsjednicu Europske komisije zaduženu za demokraciju i demografiju Dubravku Šuicu.

Župan Stričak predstavio je projekte koji između ostalog, potiču ravnomjeran razvoj cijele županije, podižu kvalitetu zdravstvene skrbi žitelja, standarde u poljoprivredi i slično.

- Zahvaljujući članstvu u Europskoj uniji i fondovima Varaždinska županija je jedno veliko gradilište. Sve investicije na koje se čekalo 20 ili 30 godina se realiziraju. U proteklih 10-ak godina, Varaždinska županija je iz fondova Europske unije povukla oko 440 milijuna eura. Sve te investicije, projekti i programi pozicioniraju nas kao jednu od vodećih županija u Republici Hrvatskoj, a sve s krajnjim ciljem - osiguranja što boljeg, kvalitetnijeg i sigurnijeg života našim građanima – rekao je.

'Sve ide svojim tijekom'

Potpredsjednica Šuica je naglasila kako je vidljivo da se prioriteti koje si je zadala Europska unija provode i na području Varaždinske županije.

- Prije svega mislim na zelenu i digitalnu Europu, a Varaždinska županija primjer je upravo toga. Svi projekti o kojima smo danas razgovarali i koje ćemo jednim dijelom i obići dio su te priče. Hrvatska je fondove maksimalno iskoristila, što iz Mehanizma za oporavak i otpornost, ali i Kohezijski fond.  Za sad sve ide svojim tijekom, nema nikakvih manjkova i viškova, države članice koriste novac na najbolji mogući način – zaključila je.

Nakon prijema u Županijskoj palači potpredsjednica Šuica i župan Stričak sa suradnicima posjetili su dvorac Šaulovec, buduće sjedište Europskog talent centra Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije.

Komentari