završnica projekta

Foto - U Ljubešćici državni vrh: Završeno je ulaganje u Zonu, vrijedno 8 milijuna kuna

U Zoni čiji je zemljopisni položaj posebno naglasio i ministar prometa (blizina autoceste i Zagreba), već je prodano 9 od 13 zemljišta, a raspoloživo je još nešto više od 100 tisuća kvadrata....
Objavljeno: 21.09.2021. 17:25

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 13:16

Foto: Luka Šalamun

Povodom završetka više od milijun eura vrijednog projekta komunalnog opremanja Poduzetničke zone Ljubešćica, danas su u toj općini boravili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandrković, te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Projektom se izgradilo više od 5,8 tisuća kvadrata prometnica, tisuću metara oborinske i fekalne kanalizacije, kao i javna rasvjeta, a načelnik Nenad Horvatić na njegovom kraju prisjetio se početaka 2010-e i prvih investitora.

'Nije bilo lako'

- Nije bilo lako, na prvom sastanku okupili smo 200 vlasnika zemljišta, među kojima je bilo i onih koji su osjećali skepsu. Drago nam je da nikog nismo iznevjerili, da projekt ničim nije kompromitiran, da smo na tom putu stekli mnogo novih prijatelja, a posebno hvala prvim investitorima koji su nam vjerovali na riječ, i to u vrijeme kad još nije bilo ni asfalta – rekao je Horvatić.

'Ovo je impresivno'

U Zoni čiji je zemljopisni položaj posebno naglasio i ministar prometa (blizina autoceste i Zagreba), već je prodano 9 od 13 zemljišta, a raspoloživo je još nešto više od 100 tisuća kvadrata.

- Ovo što je Općina Ljubešćica postigla je impresivno -  rekao je Butković.

Gordan Jandrković je kod ovog projekta naglasio važnost vertikalne suradnje lokalne i državne vlasti.

- Nenad me pozivao više puta u ovu općinu, no drago mi je da sam baš danas ovdje. Ovaj posjet nije simboličan, nego dajemo potporu nečemu konkretnom od čega će ljudi živjeti - rekao je Jandroković.

'Putem Kneginca'

Župan Anđelko Stričak podsjetio je na početke Poduzetničke zone Gornji Kneginec, koja danas ostvaruje veći izvoz nego pojedine hrvatske županije. „Nije da hvalim Gorana Kaniškog, ali to govori stastika. Tim smjerom ide i Općina Jalžabet, a nadam se da će tim smjerom krenuti i Općina Ljubešćica, te čestitam načelniku i njegovom timu. Da nije bilo sposobnosti i okretnosti lokalnih dužnosnika, koji su na vrijeme uvidjeli važnost poduzetničkih zona, pitanje je kako bismo prošli u ovim teškim vremenima korona virusa.“

Komentari