24 godine rada u policiji

FOTO Novi načelnik PU varaždinske Predrag Benčić: 'U prevenciji prednjačimo u cijeloj zemlji'

Objavljeno: 20.09.2017. 14:38

Zadnja izmjena: 20.09.2017. 14:59

Foto: Luka Šalamun

Danas je na presici u policijskoj upravi Varaždinskoj predstavljen novi načelnik - 47-godišnji Predrag Benčić, iza kojega stoji već 24 godina neprekinutog rada u policiji, od kojih 16 na rukovodećim mjestima.

Posljednjih nekoliko godina Benčić je radio u uredu načelnika na mjestu policijskog službenika za zakonitost postupanja. Rođen 15. rujna 1970. u Gornjem Knegincu, sudionik je Domovinskog rata i nositelj medalja Bljesak i Oluja.

'Prednjačimo u cijeloj državi'

Završio je informatiku na FOI-u, potom Visoku policijsku školu u Zagrebu, da bi onda na Pravnom fakultetu u Rijeci završio poslijediplomski specijalistički studij i onda od 2010. krenuo na doktorski studij Pravnog fakulteta u Zagrebu. U biografiji novog načelnika PU Varaždinske stoji i da je 20 puta njegov rad na godišnjoj razini ocijenjen naročito uspješnim.

Zahvalio je i dosadašnjem načelniku Policijske uprave varaždinske Darku Jurčecu na zadovoljavajućem stanju sigurnosti i dobrim rezultatima rada.

- Zajedno sa svojim suradnicima učinit ću sve da svi građani u Varaždinskoj županiji odnosno Policijskoj upravi varaždinskoj, budu sigurni. Također će se nastaviti svi projekti prevencije, po kojima Policijska uprava varaždinska prednjači u cijeloj državi. - izjavio je između ostalog Benčić.

Komentari