bespovratna sredstva..

FOTO Preko 14,5 milijuna kuna europskog novca za 14 specijalizanata iz naše županije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.05.2018. 11:50

Zadnja izmjena: 07.05.2018. 11:52

Danas se u Županijskoj palači održala početna konferencija projekta ''Specijalističko usavršavanje doktora medicine'' u Domu zdravlja Varaždinske županije na kojoj su uz specijalizante prisustvovali i župan Radimir Čačić, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec, kao i voditeljica projekta Romana Regina.

Dom zdravlja Varaždinske županije kao korisnik bespovratnih sredstava i Ministarstvo zdravstva kao Posredničko tijelo razine 1 te Hrvatski zavod za zapošljavanje kao Posredničko tijelo razine 2 zaključili su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda. 

Svrha projekta je poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti povećanjem ulaganja u razvoj ljudskih potencijala u zdravstvenoj zaštiti kroz sufinanciranje sveukupno 14 specijalizacija doktora medicine iz obiteljske medicine, ginekologije i opstetricije, pedijatrije i kliničke radiologije.

Ukupna vrijednost projekta je 14.780.578,88 kn, traje 66 mjeseci, a župan je tom prilikom napomenuo kako je najveći problem u toj priči što bolnice nemaju pravo na ovakve projekte.

- Razgovarao sam s ministrom Pavićem i Kujundžićem i inzistirao sam na tome da se ovakav tip projketa da kao mogućnost i za naše liječnike i u drugim bolnicama. Ovog trenutka imamo potrebe za 30-tak ljudi. Nama ovdje nužno treba europski novac - rekao je župan Čačić.

 

 

 

 

Komentari