centar kompetentnosti

eTV - Premijeru predstavljen projekt koji Varaždin mora vinuti u vrh medicine u Hrvatskoj

U budućem Regionalnom centru kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija edukacija će se odvijati u uvjetima najsuvremenije opremljenih zdravstvenih ustanova...
Objavljeno: 27.12.2021. 15:09

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 08:31

Foto: Arhiva

Medicinska škola Varaždin, kao što smo već pisali, krupnim koracima ide prema ostvarenju toga da postane najsuvremenije dostupno obrazovanje za buduće zdravstvene djelatnike u cijeloj Hrvatskoj.

  • eTV - Varaždin dobiva centar za inovacije u zdravstvu - evo što to znači, više ovdje.

O projektu se danas informirao i premijer Andrej Plenković prilikom posjete Varaždinu povodom potpisivanja 15,2 milijarde kuna vrijednog Sporazuma SZ Hrvatske.

Kako je premijeru tom prilikom rečeno, u budućem Regionalnom centru kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija buduće medicinske sestre i tehničari, farmaceutski, sanitarni, zdravstveno-laboratorijski, dentalni i fizioterapeutski tehničari, primalje, kao i dentalni asistenti educirat će se u uvjetima najsuvremenije opremljenih zdravstvenih ustanova, a to će onda značiti prekretnicu u obučavanju i njihovo usavršavanje u različitim područjima.

"Medicinska škola Varaždin jedna je od najboljih u Hrvatskoj", rekao je Plenković...

'Jedni ste od najboljih'

Projekt je vrijedan 90 milijuna kuna, a o njemu je premijer rekao sljedeće:

- Dvijetisućepetsto dodatnih kvadrata plus investicija u sadržaj: obrazovanje; podizanje kvalitete Medicinske škole koja je jedna od najboljih u Hrvatskoj, označava daljnji doprinos u profiliranju Grada Varaždina kao grada mladih i grada obrazovanja i sveučilišta. Mislim da je to profiliranje, uz sve ono što znače baština i kultura na sjeveru Hrvatske, pravi put konkurentnosti i lovljenja koraka s četvrtom industrijskom revolucijom.  

 

Komentari