FOTO: Prije roka u promet pušten novi rotor u Gospodarskoj u Varaždinu

Objavljeno: 21.07.2015. 12:09

Zadnja izmjena: 08.03.2016. 12:47

Foto: Siniša Sović

U promet je pušten novi rotor u Gospodarskoj ulici u Varaždinu kod Bauhausa, projekt vrijedan oko 1,5 milijuna kuna, a radovi su završili i prije roka.

Sredstva za građevinske radove u vrijednosti 1.290.109,21 kuna Grad Varaždin kao investitor osigurao je zahvaljujući Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske dok je za dodatne radove u gradskom proračunu osigurano  241.586,75 kuna.

Rotor su obišli gradonačelnik Varaždina Goran Habuš i načelnik Policijske uprave varaždinske Darko Jurčec.

- Ovo je treći projekt u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, kroz program Nacionalne sigurnosti na cestama. Semafor u Optujskoj, rotor u Braće Radića i sada rotor u Gospodarskoj bile su crne točke u prometu. Ovim rotorom ovdje oživljava se i ova zona grada. Povećana je sigurnost prometa, a i uljepšan ovaj dio grada. Radovi su završeni nešto prije roka i zahvaljujem se građanima koji se ovuda svakodnevno voze na strpljenju - istaknuo je varaždinski gradonačelnik Habuš i dodao kako se razgovara o rotoru na križanju Krležine i Filićeve ulice, ali i rješenju raskrižja u Optujskoj kod Supernove.

Projekti poput rotora u Gospodarskoj rade se temeljem analiza kritičnih prometnih točaka u gradu. Oni su zapravo i prevencija, a ide se i dalje u rješavanje problematičnih dijelova cesta. 

- Mi smo u ovom projektu, kao i u dosadašnjim projektima koje smo radili temeljem Nacionalnog programa, analizirali sve naše probleme u prometu koje smo imali na ovom području i bilo je potrebe za ovakvim rješenjem. Ovih dana nam se ukazuje potreba i za rješenjem Optujske kod Supernove i križanju Filićeve i Krležine. Projekti idu dalje, ovo je dobar recept da prevencijom zapravo smanjimo štetne događaje, odnosno broj prometnih nesreća - istaknuo je Jurčec.

Ovo je peti projekt u nizu, a nastavit će se s još navedena dva. Također, Jurčec je naglasio kako se ne zadržavaju samo na području grada Varaždina, već se ovakva rješenja pronalaze i na području cijele Varaždinske županije, osobito na crnim točkama.

- Mi ove godine imamo četiri mrtve osobe manje u prometnim nesrećama, nego prošle godine, što je pedeset posto manje. Ako je na bilo koji način na smanjenje broja poginulih u prometnim nesrećama pa i sam broj prometnih utjecao barem jedan naš projekt, mi smo zadovoljni - rekao je Jurčec.

Radove na rotoru je izvodila tvrtka „COLAS Hrvatska“ d.d. i tvrtka Elcon d.o.o. iz Varaždina, nadzor radova vršen je od tvrtke Labos d.o.o., a hortikulturno uređenje rotora odradila je tvrtka Parkovi d.d.

Komentari