Ludbreg

Foto - Zagorec i Bilić u Ludbregu promovirali oralno zdravlje u sklopu projekta "Zdravi zubi za sve"

Objavljeno: 01.09.2023. 17:27

Zadnja izmjena: 01.09.2023. 18:05

Na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu danas je održana radionica za djecu i odrasle u sklopu projekta "Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji", koji je osmislio Dom zdravlja Varaždinske županije s projektnim partnerom, Varaždinskom županijom.

Kako su izvijestili iz Varaždinske županije, cilj tog projekta je osvijestiti stanovništvo o važnosti provođenja oralne higijene, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe.

- Drago mi je da je projekt zaživio i da je dobro prihvaćen. Predavanja i radionice održavaju se diljem županije, jer nam je cilj da poruke dođu do što većeg broja stanovnika. Ujedno, ovdje je na djelu multidiscipliniranost, uključivanje svih stručnjaka radi što bolje informiranosti, a u cilju poboljšanja očuvanja oralnog zdravlja – rekla je zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec.

Projekt je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., ukupno je vrijedan 57.000 eura, a uključuje 54 radionice, 19 predavanja, okrugli stol, televizijske i radijske emisije te novinske članke o važnosti oralne higijene, navodi se u priopćenju iz Županije.

- Najvažnije je krenuti od najmlađih - o zubima treba brinuti i treba ih paziti. Drago mi je što je organizirana ova akcija, kao i da je sve više ordinacija dentalne medicine ponovo vraćeno u Dom zdravlja i da se ta priča razvija u dobrom smjeru – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, dodajući da je najvažnije razbiti strah od zubara kao liječnika koji nanose bol.

Komentari