obilazak

Foto - Prošle godine uloženo 120 tisuća eura u obnovu četiri ordinacije dentalne medicine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2023. 08:59

Zadnja izmjena: 14.01.2023. 08:59

Jednu od novoobnovljenih stomatoloških ordinacija u Kolodvorskoj ulici obišla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknula je da i u 2023. slijedi niz ulaganja u zdravstvo, ali i niz važnih preventivnih akcija.

- Ulaganjem u djelatnost dentalne medicine želimo postići da korisnici naših zdravstvenih ustanova imaju visok standard u kvaliteti pružanja stomatoloških usluga. To možemo postići upravo kroz ulaganja u objekte, opremu, medicinske djelatnike, ali i podrškom kod provođenja niza preventivnih javnozdravstvenih akcija. Upravo zahvaljujući našem Savjetu za zdravlje provodi se niz preventivnih javnozdravstvenih projekata s ciljem animiranja svakog čovjeka/pojedinca o brizi za svoje zdravlje - zaključila je zamjenica Zagorec.

Kao što je istaknuo ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurrica Veronek, u 2022. godini preuređene su četiri ordinacije dentalne medicine u što je ukupno uloženo više od 120.000 eura.

- Dom zdravlja Varaždinske županije uredio je tri ordinacije dentalne medicine u Varaždinu, konkretnije dvije u Kolodvorskoj i jednu Zagrebačkoj ulici, dok je jedna uređena na lokaciji Doma zdravlja u Maruševcu. Kupljena je stomatološka jedinica u vrijednosti od 20.000 eura te strojna endodoncija vrijedna 1.200 eura, nabavljen je tihi asistent u iznosu od 663 eura, lampa za polimerizaciju u iznosu od  450 eura te druga oprema za što kvalitetniji rad. Ugrađen je novi, funkcionalniji namještaj u vrijednosti od 3.000 eura, a radovi su obuhvaćali i izmjenu podova u vrijednosti od 2.000 eura. Početkom ove godine preuzeta je i opremljena ordinacija dentalne medicine u Ljubešćici. Cilj nam je da se svi korisnici naših usluga osjećaju ugodno u našim prostorima te da ordinacije budu u skladu sa svim suvremenim standardima  - rekao je Veronek.

 

U pratnji zamjenice župana bio je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić i predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač, dr. med.

Komentari