potpisan ugovor

Foto - Prostorom nekadašnje knjižnice sada će upravljati varaždinsko kazalište

Prema riječima gradonačelnika Bosilja, cijela kazališna zgrada sada je kompletno pod upravljanjem Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.05.2022. 11:10

Zadnja izmjena: 04.05.2022. 12:05

Grad Varaždin dao je Hrvatskom narodnom kazalištu na korištenje prostor nekadašnje knjižnice, a ugovor su danas potpisali gradonačelnik Neven Bosilj i intendantica kazališta Senka Bulić.

Prema riječima gradonačelnika Bosilja, cijela kazališna zgrada sada je kompletno pod upravljanjem Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.

- Sada će cijela zgrada kazališta, koju je prije 149 godina izgradio Helmer, konačno kompletno biti dana kazalištu na upravljanje. U ovoj dvorani gdje smo sada potpisali ugovor i koja će nositi ime poznatog intendanta i redatelja Petra Večeka, odvijat će se novi sadržaji a to će biti jedan novi impuls  našem Hrvatskom narodnom kazalištu.

Prisutnima se obratila i nova intendantica HNK Senka Bulić.

- Jako mi je drago i velika mi je čast da smo dobili ovaj prostor na upravljanje koji nam omogućava  neke nove kreativne sadržaje poput tribina, radionica i čitaćih proba. Koliko god se zgrada kazališta čini velika, uvijek nam nedostaje prostora. Mi imamo velike planove za sve naše prostore , tako i za otvorenje nove scene Rogoz. Želimo okupiti sve građane oko kazališta , da oni sudjeluju u kreiranju naših sadržaja - rekla je Bulić.

Komentari