pogledajte fotografije

Foto - Trakošćansko jezero pretvorilo se u šikaru, čekamo ove odgovore od Hrvatskih voda

Podsjetimo, direktor Hrvatskih voda za ovo područje, Danijel Bunić, prvo je za spori tijek radova prozvao izvođača radova, tvrtku Bagerkop-Roberto Borisa Rauša, da bi već sljedeći dan kazao kako je kritika izvođaču radova bila bez osnova, te da su krivac svemu objektivne okolnosti, odnosno neočekivana količina mulja...
Objavljeno: 24.10.2022. 18:24

Zadnja izmjena: 24.10.2022. 18:25

Sudeći prema šikari visine oko metar i pol do dva na dnu nekadašnjeg Trakošćanskog jezera, radovi na izmuljivanju potpuno su zaustavljeni, a tim smo povodom Hrvatskim vodama poslali pitanja o aktualnom stanju.

Podsjetimo, direktor Hrvatskih voda za ovo područje, Danijel Bunić, prvo je za spori tijek radova prozvao izvođača radova, tvrtku Bagerkop-Roberto Borisa Rauša, da bi već sljedeći dan kazao kako je kritika izvođaču radova bila bez osnova, te da su krivac svemu objektivne okolnosti, odnosno neočekivana količina mulja. Uslijed toga je izvođač (Bagerkop Roberto) prstom upirao u naručitelja (Hrvatske vode) - da nije proveo adekvatna ispitivanja, a naručitelj u izvođača - da u vlastitom interesu preuveličava problem.

Gotovo dva mjeseca kasnije, radovi se i dalje ne provode po planu, stoga smo Hrvatske vode sada kontaktirali da se očituju o aktualnom stanju. Odgovore za sada još nismo dobili, a u nastavku donosimo popis pitanja:

  1. Obzirom da ugovor s izvođačem radova (tvrtka Bagerkop Roberto) vrijedi do kraja studenog, hoće li se on produžiti ili će se tražiti novi izvođač?
  2. Budući da izvođač tvrdi da se nisu provela adekvatna ispitivanja tla, hoće li se provoditi nova ispitivanja terena?
  3. Kakva su ispitivanja točno provedena, a za koje izvođač radova tvrdi da nisu bila adekvatna? (Postupci i slično.)
  4. Što se od kolovoza ove godine, kada su izvođač i Hrvatske vode priznale da postoje poteškoće, poduzelo u vezi radova na izmuljivanju?
  5. U kolovozu je ujedno rečeno kako će radovi biti nastavljeni tijekom jesenskog i zimskog razdoblja. Jesu li nastavljeni?
  6. Kakvo je trenutno stanje na terenu? Je li tlo trenutno pogodno za radove?
  7. Kada su Hrvatske vode priznale da rok do kraja studenog nije moguć, direktor VGO za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić kazao je kako je najnoviji rok do kraja proljeća 2023. godine. Je li taj rok dostižan?
  8. Pojavljuju se potpuno suprotne informacije - prema jednoj je direktor VGO za Muru i gornju Dravu Danijel Bunić podnio ostavku, dok je prema drugoj dobio razrješenje. Koja je od te dvije informacije točna, odnosno je li ijedna točna?

Komentari