eksperimentalni program

Foto - Roditelji učenika novomarofske škole prosvjedovali protiv cjelodnevne nastave

Objavljeno: 23.05.2023. 18:29

Zadnja izmjena: 23.05.2023. 18:29

Foto: Boris Matijašec

Kao što smo jučer najavili, roditelji novomarofskih osnovnoškolaca danas su ispred Osnovne škole Novi Marof održali prosvjed povodom uvođenja eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave.

Podsjetimo, prosvjed su organizirali roditelji koji traže da OŠ Novi Marof povuče prijavu matične škole i svojih područnih škola (PŠ Remetinec, Ključ, Mađarevo i Podevčevo) iz eksperimentalnog programa. 

- Roditelji se osjećaju prevarenima nakon što su u ponedjeljak 8. svibnja iz medija saznali da se škola prijavila za program. Nakon što su dva puta na Vijeću roditelja većinom glasova protiv izglasali da se ne slažu s prijavom, ravnatelj škole rekao im je da se škola neće prijaviti. Unatoč protivljenju, odluka je upućena Školskom odboru te se Škola zadnjeg dana natječaja prijavila za program - naveli su roditelji.

S druge strane, podsjetimo, ravnatelj Anđelko Bošnjak objašnjava kako Školski odbor nije povukao prijavu jer, ističe, "zahtjevi roditelja nisu biti argumentirani".

- Ja imam informaciju o prosvjedu samo s društvenih mreža. Kod mene su roditelji bili u petak na sastanku, a nisu htjeli argumentirati nego su samo bili protiv. Napominjem kako cjelodnevna nastava ne znači doslovce nastava tijekom cijelog dana te je važno istaknuti kako će razredna nastava, odnosno šesti sat, završiti u 13:30, a predmetna u 14:20 sati, što se odnosi na dodatnu nastavu - rekao je.

Komentari