potreban je drugačiji kadar

FOTO: SAJAM PODUZETNIŠTVA U MAROFU 'Dat ćemo vjetar u leđa školama koje proizvode kadar za tržište rada'

Objavljeno: 29.09.2017. 19:18

Zadnja izmjena: 30.09.2017. 10:28

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Novom Marofu u organizaciji Srednje škole Novi Marof održan 3. sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja - skup čiji je cilj uskladiti strukovno i općenito obrazovanje s potrebama vrlo promjenjivog tržišta rada.

Jasminka Behin, ravnateljica škole istaknula je kako je Sajam rezultat dobre povezanosti s poduzetnicima novomarofskoga kraja.

– Zadovoljni smo jer nas oni uvijek podrže, a suradnja obrazovanja i poduzetništva je nužna, to ne treba posebno naglašavati. Iznimno su važni i okrugli stolovi koje održavamo na svakom Sajmu, jer na njima svi zajedno doznajemo koji su osnovni problemi i pokušavamo ih zajednički riješiti – rekla je ravnateljica.

>> Ovoga petka od 11 sati u Novom Marofu se održava "3. sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja"

Prvo je u dvorani Kulturnog centra Rabuzin održano nekoliko predavanja kojima se htjela istaknuti potreba za promjenama obrazovanja - osobito strukovnog. Potom je ispred kulturnog centra organizirano prodajno-izložbeno predstavljanje raznih izlagača. Bilo je tu i popratnog programa, poput tombole i kuhanja graha.

- Vrlo je važna ova promocija gospodarstva - da mladi ljudi vide što se radi, kako se radi i da steknu što šire vidike i komuniciraju s poduzetnicima. - izjavio je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. Posebni gost ovoga skupa bio je pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Vlado Prskalo.

- Nismo zadovoljni sadašnjim stanjem - škole imaju svoju priču, a gospodarstvo svoje potrebe. Svaki dan se mijenja tržište rada, trebaju nam novi kadar i novi ishodi učenja. Dat ćemo snažan vjetar u leđa školama koje proizvode takav kadar. - izjavio je Prskalo. Najzanimljivije trenutke s današnjeg sajma pogledajte u fotogaleriji.

Komentari