centar za darovite

Foto - Započela obnova Dvorca Šaulovec, pogledajte kako izgleda iznutra

Postavljanje skela oko Dvorca prvi je korak prema njegovoj obnovi i prenamjeni u Europski talent centar, a osnovni je cilj projekta očuvati kulturna dobra, no istovremeno ih staviti u funkciju održivog razvoja.
Objavljeno: 22.12.2021. 10:11

Zadnja izmjena: 22.12.2021. 10:11

Foto: Luka Šalamun

Krenuli su radovi na sanaciji krovišta na Dvorcu Šaulovec u Črešnjevu - budućem sjedištu Europskog centra za darovite za kojeg se iz proračuna Varaždinske županije izdvaja 2,6 milijuna kuna.

Postavljanje skela oko Dvorca prvi je korak prema njegovoj obnovi i prenamjeni u Europski talent centar, a osnovni je cilj projekta očuvati kulturna dobra, no istovremeno ih staviti u funkciju održivog razvoja. Prema najavama župana Anđelka Stričaka, Dvorac Šaulovec će se prenamijeniti u edukativno-kulturni centar, a ujedno treba postati i mjesto popularizacije znanosti te brige o darovitim učenicima i izvan formalnih obrazovnih sustava.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske prošlog je tjedna usvojila Razvojni sporazum Sjever, dokument kojim će se, uz ulaganja u ostale sjeverne županije, Varaždinskoj županiji sufinancirati projekti s gotovo milijardu i pol kuna. U fokusu Razvojnog sporazuma su aktivnosti s izravnim učinkom na gospodarstvo, a među projektima Varaždinske županije koji će se sufinancirati Sporazumom je i projekt revitalizacije Dvorca Šaulovec.

Komentari