Sigurnost prometa

Foto - Savjet za sigurnost: Osjetno manji broj prometnih nesreća na području Županije

Objavljeno: 04.04.2024. 09:45

Zadnja izmjena: 04.04.2024. 09:58

Članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije održali su u Županijskoj palači sjednicu na kojoj su raspravljali o stanju prometa na županijskim cestama u 2023. godini, pitanju derivacijskog kanala koji prolazi kroz općine Petrijanec, Sračinec i Trnovec Bartolovečki, a među ostalim, istaknuto je i da je lani došlo do osjetnog smanjenja broja stradalih osoba u prometnim nesrećama.

Župan Anđelko Stričak istaknuo je na početku sjednice da je savjet vrlo aktivan te kako svojim radom, aktivnostima i inicijativama doprinosi povećanju sigurnosti na cestama Varaždinske županije, priopćeno je iz Županije. Predsjednik savjeta Zvonimir Sabati naveo je da je na inicijativu savjeta, Upravni odjel za gospodarstvo i europske poslove proveo javnu nabavu za tisuću reflektirajućih prsluka koje će policijski djelatnici PU varaždinske dijeliti biciklistima i pješacima zatečenim u prekršaju koji nisu propisno svjetlosno označeni.

Broj prometnih nesreća smanjen za 11 posto

Voditelj poslova prometne policije PU varaždinske Danijel Posavec izvijestio je kako je u 2023. godini na području Varaždinske županije evidentirano 1194 prometnih nesreća što je smanjenje za 11 posto u odnosu na 2022. godinu, dok je u prva dva mjeseca ove godine evidentirano ukupno 170 prometnih nesreća.

- Znači, u 2023. godini je došlo do osjetno smanjenog broja stradalih osoba u prometnim nesrećama, za razliku od prva dva mjeseca ove godine kada bilježimo negativne trendove stradavanja osoba u prometnim nesrećama - rekao je Posavec.

Sanirano 25 klizišta

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački je istaknuo kako je u 2023. godini sanirano 25 klizišta. Povučeno je i  više od 50 kilometara novog sloja asfalta na oštećenim dionicama županijskih i lokalnih cesta financiranih iz Fonda solidarnosti istaknuvši kako su nakon prestanka rada zimske službe 2023/2024. krenuli radovi na više mjesta na području cijele Varaždinske županije.

Sjednici su nazočili i načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet te predstavnici HEP-a.

 

Komentari