FOTO Sisvete pred vratima: Lampioni od 10, aranžmani od 50 kuna, krizanteme i dalje najpopularnije

Objavljeno: 26.10.2015. 12:44

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:06

U duhu nadolazećeg blagdana Svih Svetih odlučili smo provjeriti u Varaždinu ponudu lampiona i cvijeća te smo usput porazgovarali s nekim varaždinskim cvjećarima.

Iako je do blagdana Svih Svetih ostalo skoro tjedan dana, sa svih su strana vidljive užurbane pripreme te bogata ponuda raznolikog cvijeća, lampiona i ostalih materijala kojim građani diljem zemlje obilježavaju ovaj dan. Varaždinski plac prepun je cvijeća i cvjetnih aranžmana različitih vrsta i veličina, a za njima ne zaostaju i ostale gradske cvjećarne. U razgovoru sa cvjećarima doznali smo kako je ponuda dosta tradicionalna, s glavnim fokusom na krizanteme koje i dalje najbolje prolaze kod kupaca, dok se od ostalog cvijeća uglavnom preferiraju „suhi aranžmani“, zbog niže cijene i duže trajnosti.

Što se cijena tiče, lampioni se mogu nabaviti po standardnoj cijeni od 10 kuna ili čak jeftinije, ukoliko se kupuju u velikim trgovačkim centrima. U kreiranju aranžmana, ističu cvjećari, najvažnije su želje kupaca, stoga je potrebno obuhvatiti i pogoditi svačiji ukus. Cijene aranžmana kreću se od 50 kuna za one jednostavnije, dok gornje granice nema, iako cijena postaje sve važniji, ako ne i presudni faktor kod odabira.
Iako cvjećari kontinuirano rade na podizanju kvalitete aranžmana, utjecaj krize ipak je vidljiv stoga građani „paze na svaku kunu“.

Komentari