ništa nas ne smije iznenaditi

FOTO Spektakularni 'teroristički napad' na Županiju demonstrirao spremnost naših službi

Objavljeno: 28.04.2017. 13:35

Zadnja izmjena: 28.04.2017. 13:37

Foto: Luka Šalamun

Jutros u 10 sati svi zainteresirani prolaznici mogli su promatrati pokaznu vježbu spašavanja nakon terorističkog napada na Županijsku palaču. U vježbi su sudjelovale sve službe koje se bave sigurnošću građana - interventna policija, hitna pomoć,vatrogasci i ostale službe.

Dim koji je sukljao kroz prozor palače - s kojeg onda skaču ugroženi, službenici hitne pomoći koji su prevozili teškog ranjenika, te interventni policajci u punoj opremi koji su tragali za teroristima pa jednog i uhvatili - sve je to bio dio jednog prilično spektakularnog prizora koji je privukao dosta znatiželjnih pogleda. Jedan dio vježbe trebao se odigrati i na varaždinskom aerodromu, ali helikopter nije uzletio zbog lošeg vremena. Ipak i iz ovog što je prikazano možemo vidjeti da su sve žurne službe u našoj županiji dobro koordinirane te spremne i za ovakve izazove.

- Mi u našoj interventnoj policiji imamo dečke koji su prošli nekoliko godina obuke. Spremni smo i za ovakvu situaciju u realnosti, dečki vole svoj posao. - izjavio je načelnik PU Varaždinske Darko Jurčec. A mi vam ovdje donosimo fotogaleriju koja izgleda kao da je napravljena na snimanju nekog uzbudljivog akcijskog filma.

Komentari